29. 02. 2024 - Informace ke kalendáři 2024

Milí členové UAC,

jak jsme slíbili, na webových stránkách je skoro finální verze kalendáře pro sezónu 2024. V jednání jsou ještě další 3 závody (jedna klasická časovka a 2 časovky do vrchu), zatím je v kalendáři neuvádíme, ale žádný z nich určitě nebude dříve než Kozly, které tedy zahájí silniční sezónu. V polovině května uvidíme, jak dopadnou povolovací řízení. Pokud se zadaří, do kalendáře závody doplníme, pokud se řízení protáhne déle, tak po polovině května už do kalendáře nic přidávat nebudeme a zařadíme je až v následujícím roce. Ať si každý může naplánovat sezónu předem a je to spravedlivé.

Všechny časovky jsou nyní zařazeny do časovkářského poháru a do silničního poháru jsou zařazeny jen některé z nich. Pokud se podaří schválit výše zmíněné časovky, budou přidány do obou pohárů, pokud ne, tak do silničního ještě přidáme Kozly a Pahorek, ať je mix disciplín vyvážený.

Časovkářský pohár bude nově vyhodnocován stejně jako silniční pohár, tedy po balících. V každém ze 3 balíků budou body přidělovány podle klasického klíče 100, 90, 85, 81, 78, 76, 75 ... 1 bod (mistovská časovka plus 20 bodů) a do celkového pořadí se sečtou 2/3 z uskutečněných závodů (zaokrouhleno směrem dolů). Celkově vyhlášeno bude 5 nejlepších jezdců z každého balíku.

Mistrovství UAC v silničním závodě proběhne 2. 6. v Tuchořicích, mistrovství UAC v časovce jednotlivců pak bude 5. 7. v Roudnici.

Mistrovství SAC ČR není v kalendáři uvedeno, od letošní sezóny nepatří mezi bodované závody. V rámci infoservisu budete včas informování o jeho propozicích, možnosti se na závody přihlásit a následně i o jeho výsledcích.

Doufám, že jsem to popsal srozumitelně, v případě jakýchkoliv dotazů jsem k dispozici.

Za VV UAC

Jakub Charvát