15. 02. 2023 - Závodní sezóna 2023

Vážené UACařky, vážení UACaři, milá UACařátka.

Hodně lidí tráví mnoho času s přípravou a organizací UACu a závodů v něm zařazených tak, aby se co nejvíc přiblížily Vašim přáním a požadavkům. Určitě bychom si přáli mít závody tak blízko, jako tomu bylo před lety. Dopravní situace a s tím spojený úřední postup a požadavky na zajištění nám už nedovolí, to, co bylo kdysi možné.

Proto i v letošním roce budeme spolupracovat s SALem, JALem a Českolipským Pohárem na tom, aby kalendář silničních závodů byl množstevně i kvalitativně dobře složen. V letošní sezoně máme zatím předběžně potvrzeno dvacet silničních závodů a je možné, že ještě nějaký přibyde.

Složení by mělo být různorodé. Základem jsou hromadné závody a těch bude letos minimálně 12. O dalším se jedná. Skoro všechny závody jsou velmi kvalitní vrchařské zkoušky. Dále součástí silničního poháru budou 3 rovinaté časovky, 3 časovky do vrchu, 1 časovka družstev …. I tady by mohla nějaká ještě obohatit náš kalendář. …a jedno kritérium.

Úplnými novinkami bude hromadný závod v Choustníku u Tábora a Radovesické kostky. Oba závody jsou organizovány společně pro dvě ligy. Organizačně by to měly být velmi kvalitně pořádané akce s přijatelným startovným.

Stálicemi UAC kalendáře jsou i pro letošek naše klasiky Kolem Posázaví, Klikovy Vrchy, Železný Dědek, LAWI Tour, Tour de Brdy a série závodů v Roudnici. Určitě nebudou chybět závody společné se SAL: Kraslice, Tuchořice, Lesná. Loňské novinky z Českolipského poháru měly od nás slušnou účast, a tak budou zařazeny znovu. Další loňské novince Časovce na Truba přejeme lepší počasí, což se určitě projeví na lepší účasti. Dvojzávod v Temelíně v kalendáři zůstává. Vrcholem sezóny by mělo být tradiční MR SAC.

Postupně budeme všechny závody dávat na UAC web do kalendáře a na FB a představovat jejich podobu, organizátory, tratě a zajištění. Myslím, že se máme na co těšit….

Všem organizátorům závodů je třeba stále děkovat za jejich činnost a věřím, že i Vy, členové UACu po dojetí závodu přijdete za členy organizačního týmu, řeknete jim mírným hlasem případnou organizační výtku (pokud nějaká vůbec byla) a celý hovor zakončíte slovy díků. I to přispěje k tomu, aby tito obětaví, a v tu chvíli krajně vyčerpání lidé pro Vás rádi připravili další sportovní akce i v dalších letech. Bez nich by žádné závody, a tudíž ani UAC, už dávno nebyly.

Díky.