04. 07. 2022 - Podepisujte prosím důsledně presenční listiny

Ahoj,

chtěl bych všechny členy UAC upozornit, že účastníky závodu se stávají podpisem presenční listiny UAC. Je to důležité hned ze dvou důvodů. Ten hlavní je tím, že tímto podpisem se v případě nehody bude prokazovat pojišťovně, že jste byli účastníkem závodu a vztahuje se na tuto událost pojistná smlouva. Druhým důvodem je skutečnost, že proti podpisům na presenční listině se křížově kontrolují výsledky dodané časomírou, zejména pokud startujeme společně se SAL (část závodníků dokonce boduje do obou lig, ale na zádech mají logicky jen jedno číslo) a nebo startujeme s čísly od pořadatele. Poslední dobou se častěji stává, že v závodě nepřidělím body, protože poskytovatel časomíry závodníka neidentifikuje jako člena UAC a ani já to pak při křížové kontrole proti presenční listině také neodchytím. Zbytečně potom musíme řešit reklamace.

Moc tedy všechny prosím, aby si ohlídali, že podepisují presenční listinu UAC a pokud startují v závodě s jiným číslem, než je jejich celoročně přidělené, aby ho do příslušné kolonky vyplnili. Před 15 lety, když jsme výsledky zpracovávali výhradně ručně, to nikomu nepřišlo divné. Dneska při elektronických přihláškách se to možná zdá jako nepodstatný detail, ale není tomu tak, je to opravdu důležité.

Budu se snažit to na druhé straně podpořit i větším tlakem od pořadatele, aby to závodníkům aktivněji nabízel a kontroloval.

Díky moc všem

za VV UAC

Kuba Charvát