Infoservis

17.08.2017 -       Tisková zpráva - Krušnoton

8. ročník Krušnotonu přilákal na start rekordních 903 cyklistů z 15 zemí.

V sobotu 12. 8. 2017 se Ústeckým krajem prohnal největší silniční cyklistický maraton, pořádaný
na území České republiky. V 7 hod. ráno se v centru Teplic postavilo na start maratonské trasy celkem 188 vytrvalců. Trasa závodu vedla již tradičně přes nejtěžší stoupání Krušných hor a po zdolání Svaté pětice – stoupání na Sněžník, Nakléřov, Komáří Vížku, Bouřňák a Dlouhou Louku se nevyhnula
ani kopcům Českého středohoří. Po 250 km s převýšením téměř 5000 m byl v cíli nejrychlejším mužem pelotonu Thomas Hoffmeister (GER) z Petz Racing týmu v čase 7:48:58. Na druhém místě dojel
ve stejném čase jeho týmový kolega a vítěz závodu z roku 2015 Robert Petzold (GER) a třetím v pořadím byl se ztrátou téměř 15 minut český závodník Jaroslav Hradecký z týmu SportRaces – IsaacTeam.

V 10 hodin zaplnilo Krupskou ulici při společném startu střední a krátké trasy celkem 715 závodníků. V čele pelotonu nechyběla ani legenda české cyklistiky, několikanásobný paralympijský vítěz
a pravidelný účastník Krušnotonu Jiří Ježek, který se v letošní sezoně loučí s aktivní kariérou. Průjezd takto velikého pelotonu Teplice dosud nezažily. Již v prvním krátkém stoupání na výjezdu z města se peloton nadrobil na mnoho větších skupin, které poté vystoupaly do Krušných hor.

Závodnici na střední, 180 km dlouhé trase, se po krátkém úseku v okolí Teplic připojili k 250ti km maratonské trati, s níž vystoupali na Komáří vížku, Bouřňák, Dlouhou Louku a přes České středohoří dorazili do cíle. Loňské vítězství obhájil ve spurtu uprchlé dvojice Dominik Buksa (CZE) z týmu Future cycling – Ed´systém před Václavem Nežerkou (CZE) z týmu Topforex – Lapiere Pro cycling týmu. S minutovou ztrátou bral 3. místo Tomáš Čer (CZE), týmový kolega vítěze střední trasy.

Nejkratší, 110ti km trasa, se vyhnula prudkým stoupáním a do Krušných hor přivedla cyklisty z Dubí lesní Sedmihůrskou cestou. Po jejich hřebenu zamířila k Flájské přehradě, sklesala přes Klíny
do Litvínova a protnula město Duchcov. Nejrychleji klasifikovaným závodníkem v cíli byl Anton Benedix (GER) z týmu Picardellics Veloteam Dresden před Philippem Geisertem (GER) z týmu Magnesium Pur
a Jakubem Svobodou (CZE).

8. ročník Krušnotonu se opět zdárně povedl. Počasí bylo přívětivé a z ohlasu závodníků a jejich doprovodu v cíli či pár dní po závodě je patné, že Krušnoton je jedním z nejlépe organizovaných závodů v Evropě. Jeho věhlas stoupá i za hranice České republiky, o čemž svědčí účast závodníků z celkem
15 zemí. Krušnoton je zkrátka mezinárodní.

Pořadatelé děkují všem závodníkům za účast, pomocníkům za skvěle odvedenou práci a partnerům závodu za jejich součinnost a pozitivní přístup, bez kterého by Krušnoton nešlo uspořádat. Se všemi se těší opět na viděnou v Teplicích dne 11. 8. 2018, při 9. ročníku Krušnotonu.

Sponzoři

Navigace
Přihlášení do systému
Odkazy na další ligy
© 1989 - 2019   Unie Amatérských Cyklistů - UAC | Kontakty | Odkazy | Infoservis | Kalendář závodů | Facebook | BikeMap.net | YouTube.com
Používáme software ABCpdf od společnosti WebSupergoo Software, ke generování startovních listin pro pořadatele na všechny závody, ale také pro generování výsledků do formátu PDF.
Tímto děkujeme společnosti WebSupergoo Software, která nám tento produkt poskytla a ulehčila mnoho práce.